חיילים בשירות חובה ששוכרים דירה? חשוב שתקראו את הפוסט הזה!
החוק נועד להקל על החיילים בתשלום ארנונה, שגם ככה בשל השירות הצבאי מקבלים דמי קיום נמוכים ונאסר עליהם לעבוד ללא אישור. ככה, נקבע בחוק כי חיילים זכאים לפטור (או הנחה בגובה 100%), על דירות שגודלן עד 70 מ"ר.
זו אמירה ערכית: מי שמשרת את מדינת ישראל ומשתתף בהגנה על בטחון המדינה, צריך להיות זכאי להקלות, ובניהן פטור מתשלום ארנונה (כך למשל, גם משרתי מילואים, מקבלים הנחה בארנונה).
שון (שם בדוי) חייל בודד בשירות חובה בצה"ל. החייל שכר דירה עם עוד שני שותפים שאינם חיילים. תשלום הארנונה הכולל בדירה לחודשיים עמד על כ-1300 ₪, והחלק שהיה אמור לשלם החייל היה כ-450 ₪. אמרו לחייל שהוא לא זכאי לפטור, כי הוא גר עם שני שותפים שאינם חיילים. בסופו של דבר פטרו את החייל מתשלום חלקו בארנונה.
מקרה דומה קרה לרון (שם בדוי), חייל בודד בשירות חובה בצה״ל. החייל שכר דירה עם חבר שלו, שבעצמו היה חייל בשירות חובה. העירייה חייבה אותם לשלם ארנונה על סך 12,000 שח (!), על תקופה של שלוש שנים, בלי שום הנחה כי כביכול הגישו את הבקשה להנחה ב"איחור". אחרי הנחה, כל אחד מהחיילים היו צריכים לשלם סה"כ 500 שקל על שלוש שנים (דירתם הייתה מעט גדולה יותר מ-70 מ"ר).
סייענו שם לחיילים לממש את זכותם לפי חוק ותודה למתנדבים עדן גרופי ותומר פיינשטיין!
אך בשני המקרים האלו גילינו כי גם הפקידים ולפעמים גם אפילו המחלקות המשפטיות בעיריות לא בקיאות בחוק.
החוק (קישור בתגובות הראשונות) קובע מפורשות:
- לחיילים בשירות חובה יש פטור מארנונה לדירות עד 70 מ"ר.
- חייל בדירת שותפים שאינם חיילים, לרוב יזכה בפטור יחסי.
- החוק אינו מחייב את החיילים לעמוד בזמני הגשה, כך שטענות על "איחור" אינן רלוונטיות לחיילים. ניתן לבקש ולקבל הנחות מארנונה רטרואקטיבית.
- הפטור בתוקף עד 4 חודשים אחרי השחרור.
- במקרה שבו חייל היה המפרנס של משפחתו לפני גיוסו, לפי החוק הפטור הזה יכול לעבור גם למשפחת החייל (רלוונטי במיוחד לחייל שמשפחתו מקבלת תשלומי משפחה – תשמ"ש).
- שימו לב – דירות מחולקות או ביחידות דיור בהן חשבון הארנונה אינו על שם החייל, ייתכן שלא ניתן יהיה לממש את הפטור.
לכל שאלה, עזרה או התייעצות, אנא פנו אלינו!
שתפו לטובת חיילים ששוכרים דירה
Comments