top of page

אמ:לק - ניצחנו בבג"ץ !


שופטי בג"ץ אתמול תהו מדוע המדינה מתעקשת שלא לפטור חיילים בשירות חובה וקבע מניהול הליכים משפטיים באזרחות והמליצו בחיוב למדינה, כי בפעם הבאה שיתוקנו התקנות, חיילים בשירות חובה וקבע יכללו במסגרת הגורמים המוגנים! במילים אחרות - הצלחנו!

אתמול התקיים הדיון בעתירה לבג"ץ שהגישה העמותה באמצעות עורכי הדין Andrew Vereshagin Guy Konforti.

העתירה עסקה בכך שעם פתיחת מערכת המשפט בחודש דצמבר 23, הוחלט לפטור באופן גורף את משרתי המילואים (ואוכלוסיות נוספות) מעיסוק בהליכים משפטיים, לאור המעורבות שלהם בלחימה והשפעת הלחימה על יכולתם לקיים הליכים משפטיים.

לאחר פנייה למשרד המשפטים ושר המשפטים, בו תהתה העמותה מדוע חיילים בשירות חובה וקבע לא גם פטורים מעיסוק בהליכים משפטיים, התקבלה תשובה לפיה בניגוד למילואים, שירות חובה וקבע מצויים בעצם בהמשך השירות הצבאי וההשפעה על משרתי המילואים גדולה יותר.

לאחר תשובה זו, הוגשה העתירה לבג"ץ ובה ביקשנו כי יוסיפו לרשימת האוכלוסיות המוגנות גם חיילים בשירות חובה ופירטנו שם את מכלול הקשיים והנסיבות הקשות שיש לחיילים בשירות חובה בשגרה מול מערכת המשפט, קשיים שהחמירו מאוד מאז תחילת הלחימה.

עמותת "מגן בטחון" שפועלת למען זכויות משרתי הקבע, באמצעות עורכי הדין Ran Cohen Rochverger ועדי נוי ביקשו להצטרף לעתירה ולטעון שיש לכלול בהגנה גם את משרתי הקבע.

המדינה השיבה לעתירה ובין היתר ציינה בתגובתה כי המחשבה שעמדה מאחורי הדברים היתה פתיחת מערכת המשפט לציבור כככל שניתן, כדי לאושש את המשק.

המדינה צירפה לתגובתה גם את עמדת שר הבטחון, שנקט בעמדה לפיה נכון היה לתקן את התקנות כפי שהצענו.

אף על פי כן, שר המשפטים לא מצא לנכון לתקן את התקנות.

הדיון בבג"ץ נפתח בפנייה של השופטים אל נציג המדינה ובעצם שכנעו את המדינה שללא קשר לשאלה אם היא צודקת אולי שאפשר להבחין בין משרתי מילואים ליתר האוכלוסיות בצבא, לא בטוח שזה נכון או חכם בעת הזו. בין היתר השופטים ציינו שממילא מדובר בדחיות, שאילו חיילים יפנו לבית המשפט ויבקשו, יקבלו. שממילא ההליכים שחיילים משתתפים בהם מצומצמים הן בכמות ההליכים והן בשווי הכספי שלהם ולא ייגרם למדינה כל נזק (בדיוק כפי שציינו בעתירה).

בסוף הדיון, נציג המדינה הודיע כי המדינה תבחן, תוך לקיחה בחשבון של הערותיו הברורות של בית המשפט, אם נכון להוסיף את החיילים בשירות חובה וקבע לנוסח התקנות שיהיה בחודש הבא, ככל שמצב החירום יימשך.

הדיון הסתיים באמירה של כב' השופטת וילנר, שכולנו יכולים לעמוד מאחוריה - אם התקנות לא יוארכו, זה אומר שמצב החירום נגמר והמצב של כולנו יהיה טוב יותר. לו יהי.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

תראו אותנו!

הוזמנו לריאיון בתוכנית חשבון פתוח ב עכשיו 14 , שם עשינו סדר בנתונים סביב הסיוע הכלכלי שלו נזקקים החיילים הבודדים בצה"ל. הריאיון הוא בהמשך...

Comments


bottom of page